Kezdje el a 100 boldog nap kihívást!


-A A+

Néhány évvel ezelőtt nagy divatja volt a 100 boldog nap kihívásnak (100 happy days challenge), itt az idő újra elővenni és kipróbálni. Korábbi cikkünkben már megírtuk, hogy március 20. a boldogság világnapja, ennél jobb időpontot nehezen találni. Száz boldog nap, száz napnyi boldogság – megmutatjuk, hogyan. 

Képes száz napon keresztül boldog lenni? Ezt a kérdést tette fel a kihívás kitalálója, Dmitry Golubnichy, egy Ukrajnában született fiatalember, aki úgy érezte, hogy az állandó rohanás miatt nem tudjuk élvezni a pillanatot. Szerinte a boldogság felé vezető út alapja, hogy képesek legyünk értékelni a pillanatot, a környezetünket, önmagunkat. Egy TED-előadáson részletesen is kifejtette ötletét.

Mit kell tenni?

A feladat egyszerű: minden nap fel kell tölteni egy képet az általunk kiválasztott platformra, egy olyan dologról vagy eseményről, ami aznap boldoggá tett minket. A fotón bármi lehet, ami aznap örömet szerzett nekünk: egy finom ebéd, a háziállatunk öröme hazaérkezésünkkor, a gyermekünk jó jegye stb., a kihívás lényege éppen az, hogy felfedezzük az apró örömöket a mindennapjainkban. A kihívás honlapja figyelmeztet: ez nem egy verseny, nem célja a dicsekvés. Ha másoknak akarunk tetszeni, dicsekedni vagy iriggyé tenni, jobb, ha bele sem kezdünk.

Tehát nincs más dolgunk, mint regisztrálni, kiválasztani a közösségi felületet, ahova a képeket töltjük majd fel (ha nem szeretnénk nyilvánosan teljesíteni a kihívást, elküldhetjük a myhappyday@100happydays.com e-mail-címre is a képeket), majd száz napon keresztül elküldeni a fotókat. Ha a közösségi médiában végezzük a kihívást fontos, hogy használjuk #100happydays hashtaget, de akár kitalálhatunk egy sajátot is.

Így regisztráljon

Ahhoz, hogy részt vegyünk a kihívásban, regisztrálnunk kell. Itt meg kell adnunk nevünket, nemünket, országunkat, a kihívás kezdetének dátumát, a választott felületet (Facebook, Instagramm, Twitter, Tumblr vagy e-mail), azonosítónkat/felhasználónevünket, majd értékelnünk kell egytől tízes skálán, mennyire érezzük boldognak magunkat, végül írhatunk egy rövid motivációt a részvételre.

Miért jó ez?

A honlap szerint azok akik teljesítették a kihívást napról napra könnyebben észrevették maguk körül azokat a dolgokat, amelyek boldoggá teszik őket, jobb lett a hangulatuk és egyre optimistábbak lettek. Ezentúl a kihívás során  rájövünk arra, mi tesz boldoggá minket, ennek tudatában egy nehezebb napon könnyen örömet szerezhetünk magunknak, legyen szó egy új receptről, egy bögre teáról vagy egy hosszú sétáról. Ha teljesítettük a kihívást kérhetjük, hogy fotóinkat nyomtassák ki vagy éppen készítsenek könyvet belőle, így fizetség ellenében (15–35 dollár plusz postaköltség) kézzelfoghatóvá is válik az örömünk.

A kihívás közösséget is teremt, a hashtag és a Facebook-csoport segítségével inspirálódhatunk mások fotóiból.

A weboldal szerint az emberek 71 százaléka abbahagyja, nem tudja teljesíteni a kihívást. Ön képes száz napon keresztül boldognak lenni? Ha teljesítette a kihívást, írja meg nekünk.  








EZT OLVASTA MÁR?

X