Tetoválószalonná alakult a Bánffy-palota – Tatoo Expón jártunk


-A A+

Június 8. és 10. között a tetoválószalonoké a kolozsvári Bánffy-palota, a 4. Nemzetközi Tattoo Expón  több mint 70 tetoválóművész számos kreatúrájából, mintakollekciójából lehet választani.

A tetoválásról, ha mást nem, annyit biztosan mindenki tud, hogyan készül. A tetováló mester steril eszközök segítségével (tetováló gép, tű) oldhatatlan tintát juttat a kliens bőrébe. Mivel a bőr második rétegébe kerül a festék, az minimális kopással, roncsolódás nélkül maradhat meg egy egész életen keresztül. Az viszont már más kérdés, kik azok akik bevállalják, hogy egy-egy mintát egész életükön keresztül viseljenek.

A kezdő napon körüljártuk kicsit a tetoválószalonná alakult Bánffy-palotát: csaknem negyven tetoválószalont képviselő standot számoltunk össze, és habár még több volt a lézengő, nézelődő, bevállalósok is akadtak, akik tetoválást kértek, vagy meglevő tetoválásokat javítattak ki. Egyelőre inkább Erdély és Románia képviseltette magát: Kolozsvárról több szalon is kiállított, de jöttek Temesvárról, Piatra Neamţról, és az Amerikai Egyesült Államokból is érkeztek.

A szervezők az idén is gazdag programot ígérnek: a legsikeresebb tetoválások díjazásra kerülnek a a Best of Day és a Best of Show versenyeken, valamint a tetovált szépséget is díjazzák a Miss Ink szépségversenyen. A rendezvényt élő zene, koncertek is színesítik. 

A beugró déli 12-től délután 5 óráig 20 lej, délután 5-től este fél 12-ig 30 lej, de bérlet is váltható a három napra 50 lejért. Gyerekeknek 10 éves korig ingyenes a belépés.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X