Munkaidőben böngész online boltokat a dolgozók jelentős része


-A A+

Tíz romániai lakosból hat legalább havonta egyszer munkaidőben intézi online vásárlásait, derült ki a BestJobs közvélemény-kutatásából.

A megkérdezett dolgozók mintegy hét százaléka hetente többször, két százalékuk naponta vásárolgat munkaidőben, szintén két százalék azoknak az aránya, akik egyszerre több mint egy órát töltenek internetes vásárlással, írja a Mediafax.A munkaidőben vásárlók közül minden második az okostelefonján bonyolítja a tranzakciókat, 32 százalék szolgálati számítógépét vagy laptopját használja erre a célra.

A legkeresettebb árucikkek a ruhák, cipők és kiegészítők, ilyesmit a megkérdezettek 39.8 százaléka vásárol interneten, 33 százalékuk elektronikai cikkeket és háztartási gépeket, 28 százalékuk számítástechnikai termékeket, 24,3 százalékuk ajándékot, 15,5 százalékuk kozmetikumokat, 9 százalékuk játékokat és gyermekeknek szóló termékeket, 9,2 százalékuk barkácsárut és lakberendezési cikkeket.

Szinte minden ötödik megkérdezett alkalmazott, tehát 20 százalék akkor is böngészi az online áruházak oldalait, ha nincs konkrét célja, ezzel töltve ki az esetleges szabad perceket a munkahelyén. Ha épp nem dolgozik, 33 százalék hírportálokat böngész, 30 százalék pedig közösségi oldalakon navigál a felmérés szerint.








EZT OLVASTA MÁR?

X