Hétfőtől újraindul a roncsautóprogram


-A A+

Hétfőtől újraindul a roncsautóprogram, miután a kormány csütörtöki ülésén jóváhagyta a hazai gépkocsipark felújítását célzó kezdeményezés költségvetésének 198 millió lejjel való kiegészítését.

Graţiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter egy szombati sajtótájékoztatón rámutatott, hétfőtől 30 ezer, egyenként 6 500 lej értékű kedvezményt biztosítanak új személygépkocsi vásárlásakor azoknak, akik leadnak a roncstelepen egy régi járművet. Hibrid meghajtású autók vásárlása esetén további 1 700 lej kedvezmény jár – mondta még a tárcavezető.

A miniszter hangsúlyozta, a hétfőtől rendelkezésre bocsátandó 30 000 utalvánnyal eléri az 50 000-et a program keretében idén meghirdetett támogatások száma, és ezt jövőre is tartani szeretnék.

Csütörtöki ülésén a kormány 714,7 millió lejjel egészítette ki a Környezetvédelmi Alap 2018-as költségvetését. Nelu Barbu kormányszóvivő akkor azt mondta, ebből az összegből 198 millió lejjel pótolják ki a roncsautóprogram büdzséjét, a háztartási gépek roncsprogramjára húszmillió lejt szánnak idén, az elektromos autók töltőállomásainak kialakítását támogató programra 92 millió lejt, az elektromos buszok vásárlását támogató programra pedig 460 millió lejt hagytak jóvá.








EZT OLVASTA MÁR?

X