Új nemzetközi repülőjáratok indulnak Nagyváradól


-A A+

Spanyolországba és Olaszországba indít december 1-jétől menetrend szerinti járatokat Nagyváradról a TAROM, jelentette be Pásztor Sándor, Bihar Megye Tanácsának elnöke és Werner Wolff, az állami légitársaság vezérigazgatója hétfői nagyváradi sajtótájékoztatóján.

Pásztor Sándor Bihar megyei tanácselnök tudatta, hat hónapja folynak a tárgyalások a TAROM vezetőségével, és immár megszülettek az első konkrét eredmények. A Bihar megyei önkormányzatnak kiemelt célja az alárendeltségében működő Nagyváradi Nemzetközi Repülőtér fejlesztése, ezért több légitársasággal is zajlanak az egyeztetések charter és menetrend szerinti járatok beindításáról. Jövő nyárra már ismert öt charter járat működtetése, és továbbiak elindítása is lehetséges. A nyugat-európai nagyvárosokba indítandó menetrend szerinti járatok beindításáról leggyorsabban a TAROM döntött – tudatta a Bihar Megyei Tanács elnöke.

Werner Wolff, a TAROM vezérigazgatója ismertette: december 1-jétől Barcelona El Prat, valamint Róma Fiumicino vagy Milánó Malpensa repülőterekre indít menetrend szerinti járatot a román állami légitársaság. Barcelona El Prat központi repülőtér, ahonnan a világ bármely pontjára el lehet jutni, de szintén fő légikikötő a római vagy a milánói is. A két olasz desztinációval még zajlanak az utolsó egyeztetések, az egyik járat beindul szintén december 1-jén, a másik várhatóan jövő tavasszal.

Amennyiben TAROM bővíti repülőgép-flottáját, további európai nagyvárosokba is indít járatokat, mondta Werner Wolff, aki ugyanakkor kiemelte: állami társaság révén a közbeszerzés bonyolultabb és hosszabb időt vesz igénybe, mint a magántársaságok esetében, de várhatóan már 2019-ben sikerül bővíteni a gépparkjukat. Ebben az estben London és Frankfurt szerepelnek a tervezett cél városok között.

A TAROM vezérigazgatója hangsúlyozta: az áraikat összehasonlítva a low cost társaságok díjszabásaival nincs számottevő különbség, ugyanakkor a TAROM szolgáltatásának minősége sokkal kedvezőbb. Werner Wolff elmondta, a barcelonai járatra várhatóan 150 eurótól induló árba kerül majd egy jegy oda-vissza, míg az olaszországi célpontok esetében a jegyek ára 99 eurótól kezdődő lesz.
EZT OLVASTA MÁR?

X