Óriási rohamra készülnek a ciprusi bankok


-A A+

Ötmilliárd euróval töltötte fel a ciprusi bankokat az Európai Kereskedelmi Bank annak érdekében, hogy a ma helyi idő szerint délben nyitó bankok a várható rohamot kezelni tudják. - tudta meg egy görög lap.

Az éjszaka folyamán teherautókkal szállították a larnakai reptérről a nicosiai jegybank egyik épületébe azt az euróbankjegy-szállítmányt, melyet az Európai Központi Bank küldött Ciprusra, hogy a bankok ma helyi idő szerint délben (kvzép-európai idő szerint 11 órakor) kinyithassanak.ciprus

A konvojt egy rendőrségi helikopter, valamint felfegyverzett biztonsági csapat kísérte. – írta a Kathimerini görög lap, amely szerint ötmilliárd euró értékben érkezett friss pénz Franfurtból Ciprusra. Az EKB se az akciót, se a konkrét összeget nem kívánta kommentálni.

A ciprusi bankok déltől hat óráig tartanak nyitva - közölte szerda este az AFP hírügynökséggel a ciprusi jegybank szóvivője. A Reuters értesülése szerint a bankszámlákról legfeljebb napi 300 eurót lehet majd felvenni és csekket nem lehet beváltani, hitelkártyákat Ciprus területén belül korlátlanul, külföldön havi 5 ezer eurós limittel lehet majd használni.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X