Romániába költöztetik a Michelin görögországi képviseletét


-A A+

A francia Michelin gépkocsiabroncs-gyártó cég vezetősége úgy döntött, hogy bezárja görögországi képviseletét, és ennek szolgálatait Romániába költöztetik – derül ki a görög Kathimerini szaklap tudósításából.

A Michelinnek nincs Görögországban egyetlen gyára sem, csupán kereskedelmi képviselete van. Ennek értelmében a változás nem fogja befolyásolni a cég termelését sem Romániában, sem a térség más országában – közölte Irina Drăgan, a Michelin romániai és Balkán-térségi sajtómenedzsere.michelin

Az átszervezés következtében 2014. január 1-jétől megváltozik a Michelin társaság régiós szerkezete: létrejön a közép-európai és déli övezet. Ehhez az új szervezeti egységhez Románia, Albánia, Bosznia-Herzegovina, Bulgária, Horvátország, Ciprus, Görögország, Magyarország, Macedónia, Montenegró, Szerbia és Szlovénia tartozik a tervek szerint.

Az övezet irányítása Bukarestből történik majd Eric Faidy révén, aki jelenleg a Michelin romániai és Balkán-térségi elnök-vezérigazgatója. A Michelin társaság Romániában három gyárat működtet, egy-egy gépkocsiabroncs-gyárat a Szilágy megyei Zilahon és a Prahova megyei Floreşti-en, illetve egy fémbetétgyártó egységet, szintén Zilahon. Európában 40 Michelin-gyár működik, összesen 64 ezer alkalmazottal.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X