A román fuvarozók szerint a mobilitási csomag kiszorítja őket a nyugat-európai piacról


-A A+

A román fuvarozók attól tartanak, hogy a mobilitási csomag kiszorítja őket a nyugat-európai piacról és lehetőség lesz arra, hogy a nyugatiak átvegyék a legjobb keleti szállítócégeket – jelentette ki pénteken Brüsszelben Radu Dinescu, a román fuvarozók szövetségének elnöke, aki részt vett az Európai Parlament előtt a kelet-európai szállítócégek által szervezett tüntetésen.

„Ha elfogadják a csomagot, gyakorlatilag kiszorítnak bennünket a nyugat-európai piacról, ahol hatvanezer román kamion dolgozik. Ez jelentős része a román exportnak a szolgáltatások területén, amely évi ötmilliárd eurós haszonnal jár” – részletezte Dinescu.

A módosítások a szolgáltatások árának emeléséhez vezetnek, mert arra kötelezik a fuvarozó cégeket, hogy a sofőröket annak az országnak a szintjén és ott fizessék, ahol dolgoznak.

A szakember szerint a módosításokkal azt szeretnék elérni, hogy a jól menő keleti cégeket Európa nyugati felében regisztrálják, mert ilyen körülmények között úgy gazdaságosabb lesz az üzemeltetés.

„Gyakorlatilag ingyen elveszik a legjobb vállalatainkat és a legaktívabb embereinket” – összegezett Dinescu.

A nemzeti össztermék hét százalékát kitermelő szállítók a politikusok segítségét kérik a probléma megoldásában.
EZT OLVASTA MÁR?

X