Részvételi költségvetés: Nagyváradon kezdődnek a közmeghallgatások


-A A+

Február 18–26. között szervezik meg Nagyváradon a részvételi költségvetésre érkezett projektek közmeghallgatásait. Az „offline” szavazatok nyomán dől el, melyek lesznek azok a lakossági projektek, amelyeket a helyi önkormányzat saját költségvetéséből támogat.

Mint arról már beszámoltunk, az elmúlt évben összesen hat kategóriában 52 pályázatot nyújtottak be a váradiak, az online szavazás január 20-án zárult. Az online és offline, azaz a közmeghallgatásokon leadott szavazatok fele-fele arányban számítanak a projektek rangsorolásánál, ezek közül tíz pályázatot támogat az önkormányzat legtöbb 1,5 millió értékben.

Online 13 836-an szavaztak, a legtöbb voksot a kivilágítatlan nagyváradi gyalogátkelőhelyek ledlámpákkal való kijelölésére, a neológ zsidó temető rendbetételére, a kerékpáros közösségi közlekedésre és a Bihar Megyei Klinikai Sürgősségi Kórház parkolójának kialakítására benyújtott pályázatok kapták. A projektekről a https://activ.oradea.ro oldalon lehet részletesebben is tájékozódni.

Mikor és hol?

A közmeghallgatásokat hétfőn, február 18-án a Nufărul negyedben kezdik, az Onisifor Ghibu Elméleti Líceum (Onisifor Ghibu sétány 3. szám) dísztermébe 17 órára, a Dimitrie Cantemir Általános Iskola (Puşcariu Sextil utca 2A. sz.) tornatermébe pedig 18.30 órára várják az érdeklődőket.

Kedden február 19-én a Biharpüspöki Bocskai István Közösségi Házba (Ciucaşului utca 11.sz.) 17 órára, az Oncsa negyedbeli Ion Bogdal Általános Iskolába (Ion Bogdan utca 13A. sz.) pedig 18.30-ra várják a szavazni akarókat. Az Őssi negyedben szerdán, február 20-án tartják meg a két közmeghallatást, a Don Orione Líceum (Alexandru Cazaban utca 49E. sz.) tornatermében 17 órától, az Avram Iancu Általános Iskola (Gh Pop de Băseşti utca 3–3A. sz.) előcsarnokában pedig 18.30-tól.

A Rogériusz negyed két iskolájában február 25-én hétfőn szavazhatnak majd a projektekről, 17 órától a Lucian Blaga Elméleti Líceum (Călugăreni utca 3. sz.) tornatermében, 18.30-tól pedig a 11. számú Általános Iskola (Moldovei utca 55. sz.) tornatermében. Kedden, február 26-án tartják meg a két utolsó közmeghallgatást Nagyváradon, 17 órától a Dacia Általános Iskola (Dacia sugárút 25. sz.) tornatermébe, 18.30-tól pedig a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal dísztermében voksolhatnak majd a váradiak a nekik tetsző pályázatokra.








EZT OLVASTA MÁR?

X