Mégsem jár adókedvezmény, ha határidő előtt töltjük ki az egységes adóívet?


-A A+

Az idei költségvetésbe nem kalkulálták bele azokat az adókedvezményeket, amelyek abban az esetben járnak, ha határidőig, július 31-ig sikerül a teljes adót befizetni az egységes adónyilatkozattal - írja az Economica.net.

A gazdasági hírekkel foglalkozó portál információi szerint az 5 százalékos adókedvezményről, amelyet intenzíven reklámozott a pénzügyminiszter, nem tesz említést a költségvetést előíró törvény, így nem tudnak számolni vele - derült ki az adóhatóság által szervezett online tájékoztatón.

Az egyik adófizető kérdésére, hogy miért nem szerepel az egységes adóíven az 5 százalékos adókedvezmény, az ANAF válasza ez volt: az idei állami költségvetést előíró 50/2019-es törvény nem rendelkezik a kedvezményről. Az Economica szerint az idei költségvetés szűkös bevételi oldalával magyarázható, hogy nem szerepel a kedvezmény a törvényben. Az egységes adóív leadásának határidejét meghosszabbító sürgősségi kormányrendelet ellenben említést tesz az adókedvezményről, így érthetetlen, hogy miért nem kalkuláltak vele a költségvetés elfogadásakor.

Ha szeretné tudni, hogyan kell kitölteni az egységes adóívet, szájbarágó tájékoztatónkat itt olvashatja. 








EZT OLVASTA MÁR?

X