Eladó a Blue Air, a román fapados légitársaság


-A A+

A Blue Air fapados légitársaság eladásáról döntött csütörtökön a vállalat alig egy napja kinevezett igazgatótanácsa és a vállalat többségi tulajdonosának felszámolását felügyelő biztos. Az ajánlatokat és a bankgaranciát igazoló dokumentációt április 20-ig lehet benyújtani.

A közlemény szerint az eladási árról egyelőre nincs megállapodás a tulajdonosok között, a vállalat eszközeinek felértékelés folyamatban van. A Blue Air elsősorban az utasszállító üzletágát szeretné értékesíteni, a társaságnak ugyanis érdekeltségei vannak más vállalatokban és értékes ingatlanportfólióval is rendelkezik - adta hírül a Mediafax.blue air

A Blue Air többségi tulajdonosa a december óta fizetésképtelenségi eljárás alatt álló Romstrade építő vállalat, amely cég Nelu Iordache kezén van. Az üzletembert a hatóságok őrizetben tartják, mivel a gyanú szerint cége 25 millió lejt sikkasztott az Aradot Nagylakkal összekötő autópálya építése során.

A gazdasági tárca legfrissebb adati szerint a légitársaság 2011-ben 575,5 millió lejes bevétel mellett 48,5 milliós lejes veszteséget termelt, a cég adósságállománya már ekkor meghaladta a 393 millió lejt. Ennek ellenére a Blue vonzó lehet a piacon egymással harcoló konkurencia vagy akár egy külső befektetők számára is, a társaság ugyanis 9 lízingelt Boeing gépén 1,45 millió utast szállított tavaly. Piaci források szerint már eddig is 5-6 légitársaság érdeklődött a Blue Air iránt.

A román diszkontpiacot vezető Wizz Air Magyarország Kft. terveiben nem szerepel a Blue Air felvásárlása, a piacot azonban továbbra is figyelmemmel kíséri a társaság és minden adott lehetőséget megvizsgál - mondta a Napi Gazdaságnak Váradi József, a légitársaság vezérigazgatója.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X