Túljelentkezés várható a roncsautó-programban


-A A+

A roncsautóprogram elindítását követő egy hónapban már 24 527 új gépkocsi megvásárlására nyújtottak be igénylést, miközben összesen 30 ezer autó vásárolható meg a program keretében – jelentette be Graţiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján.

„Azt szeretnénk, hogy a program ugyanolyan hatékony legyen, mint 2018-ban, amikor a kormánykoalíció megduplázta a finanszírozási keretet, így 50 ezer új gépkocsival bővült a gépkocsiparkunk. Emellett évről évre nő az elektromos vagy hibrid meghajtású autók vásárlási aránya is” – fejtette ki Gavrilescu.

Az elektromos és hibridautók vásárlását támogató roncsautó plusz program keretében 222 elektromos gépkocsira nyújtottak már be igénylést – fűzte hozzá.

A két roncsautóprogramba, melyeknek összköltségvetése 350 millió lej, április 12-e óta lehet jelentkezni.

A program idei kiadásában tavalyhoz hasonlóan 6500 lej a régi gépkocsi leadása után járó értékutalvány, amelyhez hibridautók vásárlása esetén 1000 vagy 1700 lejes ún. ökobónusz jár. A 100 százalékban elektromos meghajtású gépkocsik megvásárlásakor továbbra is 10 ezer eurós értékjegy jár.








EZT OLVASTA MÁR?

X