Nagyobb bért követelnek a közúti infrastruktúráért felelős társaság alkalmazottai


-A A+

Több százan tüntettek a közúti infrastruktúráért felelős társaság (CNAIR) alkalmazottai közül kedden a szállításügyi minisztérium előtt a fővárosban. A bérükkel elégedetlenek, és azzal, hogy a társaságnak még mindig nincs elfogadott költségvetése az idei évre.

Az útkarbantartókat képviselő Elie Radu szakszervezet elnöke, Elena Răileanu elmondta, szeretnék, ha ők is megkapnák az építőiparra vonatkozó 3 ezer lejes bruttó minimálbért az adókedvezményekkel együtt. Beszámolója szerint jelenleg 2.150 lejes minimálbér jár a kétkezi munkásoknak a tüntettek a közúti infrastruktúráért felelős társaságnál.

Az alacsony bérek miatt a szakszervezeti vezető tájékoztatása szerint a munkások tömegesen hagyják el a társaságot, így hamarosan nem lesz, aki az utakat karban tartsa. A CNAIR oda jutott, hogy 3 karbantartó jut 50 kilométer útra. A társaság 7.000 alkalmazottjából mindössze 2.977 a munkás.

Hamarosan lejár a karbantartók kollektív munkaszerződése, ám mivel még mindig nincs a társaságnak elfogadott költségvetése, nincs esély új elfogadására. Az útkarbantartók sztrájkkal fenyegetőznek.








EZT OLVASTA MÁR?

X