Szétosztották Kolozs megyében a jövedelemadóból származó bevételt


-A A+

Szétosztotta pénteken a települések között az idei jövedelemadóból a megyei önkormányzatnak jutó pénzösszeget a Kolozs megyei tanács. Összesen 27,3 millió lejről van szó. A jóváhagyott összegeket helyi fejlesztési és infrastrukturális programok társfinanszírozására, működési költségekre fordíthatják. 

Bánffyhunyadnak és Kalotaszentkirálynak 480 ezer lejt, Tordaszentlászlónak, Magyarszovátnak, Tordaszentmihálynak, Bálványosváraljának, Várfalvának 470 ezer lejt, Buzának és Széknek 450 ezer lejt,  Aranyosgyéresnek és Tordának 428 ezer lejt, Egeresnek, Harasztosnak és Bonchidának 404 ezer lejt, Magyarkapusnak 399 ezer lejt, Ördöngösfüzesnek 359 ezer lejt, Kisbácsnak 339 ezer lejt, Gyalunak 326 ezer lejt, Erdőfeleknek 281 ezer lejt szavaztak meg. 

„A leosztásnál mint minden alkalommal a települések igénylése és a településvezetőkkel való előzetes konzultálás alapján döntöttünk. Bánffyhunyadon a 2020-2025 helyi fejlesztési terv, valamint fenntartható mobilitási terv kidolgozására, utcák, zöldövezetek és parkok felújítására, ablakok és villamoshálózat korszerűsítésére az iskolákban, Bálványosváralján utak aszfaltozására, Kalotaszentkirályon a községi térfigyelő kamerarendszer kiépítésére, a tanuszoda befejezésére, illetve utak javítására, Körösfőn a vízhálozat bővítési munkálatainak befejezésére, utak aszfaltozására, Széken támfal kiépítésére, valamint ipari park létrehozására, Magyargorbón a vistai óvoda felújítási munkálataira fordíthatják a megszavazott összegeket” – nyilatkozta Vákár István, a Kolozs megyei tanács alelnöke. 








EZT OLVASTA MÁR?

X