Hivatalos: nálunk gyártják a Dacia elektromos modelljét


-A A+

A Dacia egy hibrid és egy elektromos modellel fog előrukkolni – tájékoztat a Ziarul Financiar. Az elektromos modellt a mioveni-i gyárban fogják összerakni. A modellek gyártásának minél hamarabbi elkezdésére azért lenne szükség, mert jövő évtől szigorúbban veszik a széndioxid-kibocsátás mértékét az EU-ban.

Hakim Boutehra, a Renault Commercial Roumanie vezérigazgatója elmondta, egyelőre nem tudni, mikorra várható a Dacia elektromos modellje, de a technológia és a döntés már megvan, úgyhogy a Daciának is lesz teljesen környezetbarát verziója. Valószínűleg a Kínában tavaly bemutatott Renault K-ZE modellt szabják át, igazítják a Daciához. A hibridverzióról is megszületett a döntés, csak még nem tudni, mikor készül el.

Miközben egyre inkább szigorodnak az új autók esetében a károsanyag-kibocsátásra vonatkozó előírások, Románia útjait ellepték a másodkézből vásárolt, használt, szennyező autók. Tavaly 606 163 autót vásároltunk, ennek 73 százaléka használt gépkocsi, amely súlyosan szennyezi a települések, főleg a nagyvárosok levegőjét. Ha kíváncsi, mennyire mérgező például Kolozsvár és Marosvásárhely levegője, katt ide és ide.








EZT OLVASTA MÁR?

X