Felmérés: a romániai nők közel kétharmada a tengerparton nyaralna


-A A+

A romániai nők 63 százaléka számára a tengerpart a kedvenc helyszín a nyaralásra – derül ki egy utazással kapcsolatos keresőprogram adataiból.

„A 2020-as évben is a tengerparti lazítás kapta a legtöbb szavazatot a nyaralási célok közül: a tanulmányban részt vevő romániai nők 63 százalékának ez az óhaja. A romániai utazások még mindig második helyen állnak, de már nem annyira népszerűek, mint tavaly. Ugyanakkor az általános hiedelemmel ellentétben több más opció megelőzi az élményfürdőben (spa) való vakációzást, ezt csak a nők 20 százaléka óhajtja” – olvasható a tanulmányban.

A momondo.ro keresőprogram arról is beszámol, hogy a munkaügyben utazó nők 81 százaléka összekapcsolja a hivatali tennivalókat néhány nap vakációzással. A romániai nők 72 százaléka néhány napos, 74 százaléka egy hetes kiruccanásra a szállodát választja, jóval kevesebben döntenek szoba vagy apartman bérlése mellett (30 százalék, illetve 34 százalék). A nyaralásra szánt pénzt a szállás és utazás költségei mellett ruhákra, szuvenírekre, házon kívüli étkezésre és kulturális élményekre (például múzeumlátogatásra) költi a legtöbb nő.

A tanulmányból az is kiderül, hogy a nyaraló nők 73 százaléka okostelefon segítségével tájékozódik, 71 százaléka az időjárásról szerez információkat, 60 százalékuk turisztikai látványosságok után kutat a mobil eszköze révén. 58 százalékuk telefonról tölti fel a közösségi oldalra a vakációs fotókat, ugyanakkor a felmérésben részt vevő nők 41 százaléka már azt vallotta, hogy nyaralás alatt tudatosan távol tartják magukat a közösségi oldalaktól.

A válaszadók 2 százaléka állította azt magáról, hogy sem vakáció alatt, sem máskor nem használja a közösségi médiát.

A felmérést 24 országban készítették el online egy 25 200 fős mintán, január folyamán. Romániában ezer, 18 és 65 év közötti, különböző tájegységekben élő nő válaszait összesítették.








EZT OLVASTA MÁR?

X