A válság óta két cég is a sepsiszentgyörgyi ipari parkot választotta


-A A+

Több évnyi vajúdás után felpezsdült az élet a Sepsiszentgyörgy melletti szépmezői Ipari Parkban, ahová sorra érkeznek a befektetők.

Az önkormányzat tulajdonában lévő Sepsi Ipar kft. kedden egy újabb szerződést írt alá egy egészségügyi hulladék semlegesítésére szakosodott céggel. A cég közel 3,7 millió lejt fektet be, 4.470 négyzetméteres területen létesít egy zárt rendszerű, egészségügyi hulladéksterilizáló egységet, amely által 12 új munkahelyet teremt, számolt be Miklós Zoltán. A szépmezői ipari park ügyvezetője rámutatott: a válság kitörése óra már a második beruházóval írnak alá szerződést, ami azt bizonyítja, hogy vonzóak a sepsiszentgyörgyi beruházás ösztönző ajánlatok.

Baranyai József, az egészségügyi hulladék semlegesítésére szakosodott cég ügyvezetője a szerződé kötéskor kifejtette: jelenleg az általuk begyűjtött egészségügyi hulladék közel 40%-a származik Kovászna és Brassó megyékből, így a logisztikai szempontok miatt hoztak döntést az új telephely létesítéséről, de hozzájárult a döntésükhöz a szépmezői ipari park infrastrukturális adottsága és a felkínált kedvező feltételek is.

Mint arról beszámoltunk, május elején jelentették be, hogy a szépmezői Ipari Parkban építi meg termelőcsarnokát és romániai székhelyét egy német vállalat, amely első körben 20 munkahelyet létesít. A németországi vállalat is 4.400 négyzetméteren építi meg az ipari kerámiából készült villamossági alkatrészeket termelő csarnok építését. A befektető egy, már meglévő 500 négyzetméteres csarnokot is bérel az ipari parkban, hogy minél hamarabb meg tudja kezdeni a sepsiszentgyörgyi termelést.

Szépmezőn, részben egy régi farm helyén kialakított ipari parkban öt istállót bérelt már ki egy mezőgazdasági vállalkozás, amely burgonya-raktárt, garázsokat és irodát épít. Egy másik istállót egy bútorgyártó alakít át, és szeptemberben elkezdenék ott a termelést. Az ipari park egyik legnagyobb beruházását egy húsfeldolgozó cég végzi, amely 1,8 hektáron egy marhahús-feldolgozót létesít, amely a székelyföldi állattartó gazdáktól vásárolná meg a nyersanyagot, amit feldolgozva értékesítene.

Ugyancsak Szépmezőre települ egy nyomda, amely pályázati pénzből, 1500 négyzetméteren építene csarnokot. Egy másik beruházó ugyanekkora területen épít fémmegmunkáló csarnokot. De épül egy logisztikai raktár is, és hamarosan kézműves söröket is gyártanak az ipari parkban. Egy vállalkozás 3100 négyzetméteres területre telepít préselt áfonyalé palackozót. Ugyancsak a szépmezői Ipari Parkba telepednek az önkormányzat tulajdonában lévő cégek.

Mint arról beszámoltunk, a sepsiszentgyörgyi önkormányzat többnyire uniós pályázatból építette meg a szépmezői Ipari Park korszerű irodaházát, amelyet már sikerült benépesíteni, illetve közművesítették a mellette lévő területet. Szépmezőn legkevesebb 1000 négyzetméteres területet adnak bérbe, és az önkormányzat elvárása az, hogy a befektetőnek ezer négyzetméterenként 3 munkahelyet kell létesítenie, tehát egy egyhektáros befektető legalább 30 állást kell hogy létesítsen. A szépmezői Ipari Park kínálatát a www.sepsipark.ro honlapon lehet tanulmányozni.








EZT OLVASTA MÁR?

X