Júliustól a nagyvállalatoknak csatlakoztatniuk kell az online kasszát az adóhatóság szerveréhez


-A A+

A nagyvállalatoknak július elsejétől kell csatlakoztatniuk az online kasszát az adóhatóság szerveréhez, és legkésőbb szeptember 30-ig kell ezt megtenniük, vagyis az érintetteknek három hónap áll a rendelkezésükre – közölte szerdán a pénzügyminisztérium.

A szaktárca immár sokadik halasztás után újabb határidőket tűzött ki az adócsalás elleni küzdelem szempontjából fontos intézkedés bevezetésére. A kormány rendszerint haladékot adott a vállalatoknak, legutóbb, amikor már számos cég beszerezte az online kasszát, közölték, az adóhatóság szervere nem áll készen a vállalatoktól érkező információk fogadására.

Florin Cîțu pénzügyminiszter szerdán emlékeztetett, hogy a kormány programjában fontos helyen szerepel az adóhatóság digitalizálása azért, hogy az állam egyrészt ügyfélbarát szolgáltatást biztosíthasson az adófizetőknek, másrészt hatékonyabban küzdhessen az adócsalás ellen.

 

A legújabb határidők szerint a nagyvállalatoknak július 1. és szeptember 30. között kell csatlakozniuk az adóhatóság szerveréhez, a kis- és középvállalkozások január 31-ig kaptak erre haladékot.
EZT OLVASTA MÁR?

X