Magyarországon hétvégétől már szombat délután megkezdődik a kamionstop


-A A+

A nehéz tehergépkocsik hétvégi forgalomkorlátozásának időtartama júliusban és augusztusban meghosszabbodik, a kamionok szombaton magyar idő szerint 22 óra helyett már szombaton 15 órától nem közlekedhetnek a magyarországi utakon - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépkocsik - mezőgazdasági és egyéb vontatók, lassú járművek, ezekből a járművekből és pótkocsikból álló járműszerelvények - forgalmának korlátozását közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi szempontok indokolják.

A tilalom alól mentesülnek többek között a műszaki, baleseti és rakománymentést végző, a kommunális feladatot ellátó, az élő állatot, friss tejet, tejterméket, húst, pékárut, gyorsan romló élelmiszert szállító járművek.

A kamionstop alkalmazása indokolt esetben felfüggeszthető. Az intézkedésre az utóbbi években az országos tisztifőorvos által elrendelt, magasabb fokú hőségriasztások adtak okot - írja az Innovációs és Technológiai Minisztérium.
EZT OLVASTA MÁR?

X