Romániából is küldtek startupötletet a magyar innovátorokat segítő programba


-A A+

Nyolc országból, a többi között Romániából 110 startupötlet érkezett a magyar innovátorokat segítő Reload Hungary inkubációs programra, a jelentkezők egyebek közt munkaerő-közvetítéssel, kórházi adminisztráció csökkentésével vagy épp vendéglátóipari megoldásokkal keresnek választ a pandémia adta új problémákra - közölte hétfőn a koordinációért felelős Startup Campus az MTI-vel.

A Reload Hungary inkubációs program a Startup Campus, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, a Tungsram, a Nemzeti Kutatási és Fejlesztési Hivatal (NKFIH), az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures, az MVM Smart Future Lab, a Valor Hungariae, a Hello Tomorrow Hungary, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH), az Eximbank, a Millenáris és a Kézmű együttműködésében valósul meg a HU.B (Hungarian Bridges) ernyőszervezet alatt.

A közleményben ismetetik, hogy a jelentkezők közül a HU.B kiválasztja a legígéretesebb vállalkozásokat, amelyek a megváltozott körülményekből eredő új, vagy egyéb kihívásokra adnak innovatív választ, a képzés végén akár 20 millió forintos befektetést is kaphatnak.

 

A programba bekerülő csapatok online vállalkozásfejlesztési képzésen vesznek majd részt, hogy fejlesszék startup ötletüket. Hangsúlyozzák, hogy a program egyedisége, hogy az online képzés adottságait kihasználva lakóhelytől függetlenül hazai és külföldön élő magyarok egyaránt részt vehetnek. Ennek eredményeként érkeztek pályázatok Magyarországon kívül Romániából, Szlovákiából és Szerbiából, de Spanyolországból, Németországból, Máltáról és Nagy-Britanniából is jelentkeztek.

Az inkubációs program sikeresen szólította meg a fiatalokat és az idősebbeket egyaránt, a startup-alapítók között a legfiatalabbak 17 éves középiskolások, míg a legidősebb 70 éves - írják a közleményben.








EZT OLVASTA MÁR?

X