Együtt adja át Orbán Viktor és Ludovic Orban a Bihar-Bors autópályaszakaszt


-A A+

Orbán Viktor magyar és Ludovic Orban román kormányfő együtt avatja fel szeptember 4-én a határhoz vezető, 5,5 kilométeres Bihar-Bors autópályaszakaszt – jelentette be a közúti infrastruktúráért felelős társaság (CNAIR) vezérigazgató-helyettese.

Ovidiu Barbier a Digi24-nek elmondta, jelenleg zajlanak az egyeztetések a magyar és a román fél között a Bors 2-nek nevezett borsi autópálya-határátkelő megnyitásáról. Ez mindkét irányban tíz-tíz sávos lesz, személy- és teherforgalmat is lebonyolítanak majd rajta.

Az észak-erdélyi autópálya Bihar–Bors-szakaszának befejezését korábban július végére ígérte a CNAIR. Megnyitását azonban csak őszire tervezték, mert előbb el kell készülnie az a borsi autópálya- határátkelőnek is a román–magyar határon.

A Bihar-Bors sztádaszakasz a magyarországi M4-es autópályához csatlakozik majd. A kivitelezési szerződés értéke áfa nélkül 134,22 millió lej, munkálatokat a Trameco Rt., a Vahostav SK, a Drumuri Bihor Rt., a Drum Asfalt Kft. és az East Water Drillings Kft. alkotta cégcsoport végzi.
EZT OLVASTA MÁR?

X