175 millió eurós vissza nem térítendő támogatást kapnak védekezésre az iskolák


-A A+

A kormány 175 millió eurós vissza nem térítendő támogatást szavazott meg az iskolai év biztonságos megkezdéséhez szükséges felszerelések és egészségügyi eszközök beszerzésére - közölte a hétfő esti kormányülést követően Ionel Dancă, a miniszterelnöki kancellária vezetője.

Az összegből százmillió eurót költenek táblagépek és más, az online oktatáshoz szükséges elektronikai eszközök beszerzésére. Ezzel körülbelül félmillió diák számára biztosítják az online oktatáshoz nélkülözhetetlen technikai eszközöket.

Ezen kívül 50 millió euróra egészségügyi eszközöket - védőmaszkokat és fertőtlenítőszereket - vásárol a kormány az iskolák számára. 25 millió eurót fordít a kormány 5000 mobil mosdó beszerzésére. A mobil mosdók olyan konténerek, amelyeket WC-kkel, folyóvízzel, mosdókagylókkal látnak el.

Azok a helyi hatóságok vagy tanfelügyelőségek, amelyek augusztus elsejétől kezdődően az online oktatáshoz vagy biztonságos iskolakezdéshez szükséges technikai eszközöket, védőmaszkokat, fertőtlenítőszereket szereztek be, a hétfőn elfogadott sürgősségi rendelet alapján októbertől kérvényezhetik a költségek megtérítését az európai alapokért felelős minisztériumnál - tájékoztatott Ionel Dancă.








EZT OLVASTA MÁR?

X