Megfelelő ütemben haladnak az autópálya-építéssel Marosvásárhely közvetlen közelében


-A A+

A munkálatok megkezdése után hat héttel már a teljes kijelölt szakaszon dolgoznak a Marosvásárhelyt Nyárádtővel összekötő 4,5 kilométeres majdani autópálya-szakaszon.

Az autópályák építését figyelő és arról rendszeresen jelentést tevő Pro Infrastruktúra Egyesület (Asociația Pro Infrastructură) beszámolója szerint az A3-ashoz kapcsolódó 4,5 kilométeres autópálya-szakasz, valamint a 4,7 kilométeres bekötőút-rendszer építésével is jól halad a megbízott vállalat.

Jelen pillanatban a teljes szakaszon dolgoznak, ássák az út alapját, feltöltik a szükséges részeket, a tartóoszlopok, hidak helyét is kijelölték, a közműrendszert pedig lefektetik. Az egyesület megjegyzése értelmében, ha a megbízott Starbag nevű osztrák cég tudja tartani ezt az ütemet, a szerződésben foglaltaknak megfelelően jövő év végén megnyithatják a forgalom előtt az útszakaszokat.  

Az egyesület kérte továbbá a Közúti Infrastruktúra-Kezelő Vállalatot (CNAIR), hogy kezelje kiemelt figyelemmel az A8-as, Marosvásárhelyt Jászvásárral összekötő autópálya Vásárhely és Ákosfalva közötti 10 kilométeres szakaszának megvalósíthatósági tanulmányának elfogadását, hiszen ez lenne az első elkészülő szakasz a Moldvát Erdéllyel összekötő autópályán.








EZT OLVASTA MÁR?

X