A turizmus fejlesztésével erősítenék Csíkszereda gazdasági erejét


-A A+

A magyar állammal, a megyei önkormányzattal, a turisztikai ágazat szereplőivel együttműködve gondolná tovább Csíkszereda turisztikai kínálatát Korodi Attila, parlamenti képviselő, az RMDSZ csíkszeredai polgármesterjelöltje.

Olyan nyitott Csíkszeredában hisz Korodi Attila, amely befogadja az idelátogatókat, akik bekapcsolódhatnak a város eseményeibe és megismerhetik az értékeit. Az év minden időszakában lehetnek, és részben léteznek is olyan események, vagy vannak erre ötletek, amelyek idevonzhatják az országon belülről vagy Magyarországról érdeklődő embereket – szögezte le a képviselő a csíksomlyói kegytemplom közelében megtartott sajtóeseményen pénteken.

„Csíkszereda sajátos nemzetiségi berendezkedése, magyar jellege nagyon érdekes a románok, az erdélyi magyarok vagy éppenséggel a magyarországi emberek szempontjából és ezt a sajátosságot ki lehet használni. Sok olyan kezdeményezés van kulturális területen, amely arra vár, hogy kibontakozzon, és mi azt a Csíkszeredát szeretnénk, amely Bukarestben, Budapesten, Kolozsváron ezekkel a programokkal meg tud jelenni és érdekessé válik” – fogalmazott Korodi Attila.

A képviselő szerint a turisztikai létesítmények megléte önmagában még nem jelent kihívást a városba látogatóknak, hanem a város programjaival, infrastruktúrájával együtt tehető vonzóvá. Ezen kívül a megyei kórház fejlesztése akár az egészségturizmus megerősítésére is alapot adhat – mondta Korodi Attila.

Az idegenforgalom fejlesztése a jelölt szerint több előnnyel is járhat Csíkszereda számára. Részben megerősödhetnek az ágazatban dolgozó szolgáltatók, vállalkozások, amelyek több alkalmazottat tudnak foglalkoztatni méltányosabb bérezésért. 

„Ezen túl egy turisztikai rendszerrel, jó eseményturizmussal rendelkező, kihívásokkal teli város érdekes mindazok számára, akik beruházásokban gondolkoznak, akik azt szeretnék, hogy új vállalkozást indítsanak” – mutatott rá Korodi Attila.

Megerősítenék a rendezvényeket

Varga Csaba önkormányzati képviselőjelölt kifejtette: szeretnének olyan eseményeket, eseménysorozatokat szervezni a csíkszeredaiaknak, amelyek vonzóak lehetnek az idelátogató turistáknak és a környéken élőknek is. Az elképzelések szerint megerősítenék az olyan jól működő, nagy hagyományokkal rendelkező rendezvényeket, mint a Régizene Fesztivál, vagy az Ezer Székely Leány Napja, de újraélesztenék a Csíki Jazz Fesztivált is. A képviselőjelölt kiemelte: a kulturális intézmények programjait összekötnék a városon belül és a régión kívül működő intézményekkel.

Szikszai Tamás, képviselőjelölt rámutatott: Csíkszereda három nagyon értékes, különböző karakterrel rendelkező stranddal rendelkezik, amelyek közül jelen pillanatban csak a zsögödfürdői létesítmény üzemel.

„Ezeket szakemberek segítségével vissza kell helyeznünk a város turisztikai körforgásába” – mondta a jelölt, hozzátette: a városlakók és a Csíkszeredába látogatók számára is kellemes városkép kialakítása a cél. Ennek érdekében szeretnék a város bejáratait egységes arculattal ellátni, valamint a környéküket rendezni. „Meg kell szólítanunk a vendéglátóipart, a kreatív szakmákat, a turisztikai egységeket, a különböző civil szervezeteket, érdekképviseleteket. Folyamatos párbeszédre és közös tervezésre van szükség” – foglalta össze Szikszai Tamás.








EZT OLVASTA MÁR?

X