Visszaesett a háromszéki cégek gazdasági teljesítménye az elmúlt évben


-A A+

A Kovászna Megyei Kereskedelmi és Ipakamara összesítése szerint 2018-hoz képest, tavaly a cégek száma 4881-ről 4848-ra csökkent, ezek összforgalma viszont 6,3 milliárd lejről közel 6,8 milliárd lejre nőtt.

A kereskedelmi kamara összesítése szerint a háromszéki cégek össznyeresége viszont 495 millió lejről 492 millió lejre csökkent egy év alatt. A háromszéki magánvállalkozások tavaly 27 426 munkavállalót foglalkoztattak, azaz közel ezerrel kevesebbet, mint egy évvel korábban, ismertette az adatokat Édler András, a kereskedelmi kamara elnöke.

Az üzleti forgalom alapján összeállított toplista élén idén is a Baróton bejegyzett, de Brassó megyében tevékenykedő Fabrica de Lapte Brasov cég áll, ezt követi a Bertis és a Nexxon. Háromszék legnyereségesebb cége a Fabrica de Lapte Brasov 16 millió lejes profittal. Ezt követi a Zarah Moden 13 millió, a Bertikris 8,2 millió lejes nyereséggel.

Tavaly a legnagyobb alkalmazók a nadrággyárak, az autóalkatrész-gyárak, a Bertis élelmiszeripari vállalkozás és a sepsiszentgyörgyi Közművek Rt. voltak, ez idén a koronavírus-járvány miatt vélhetően átalakult, ám az, hogy milyen mértékben, majd csak a jövő évi statisztikákból derül ki.

(Címlapkép forrása: RGT Romania/Facebook)








EZT OLVASTA MÁR?

X