Szarvasmarha, juh- és kecsketenyésztők egyesületeit támogatják Hargita megyében (X)


-A A+

Közzétették Hargita Megye Tanácsa honlapján a Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesülete idei pályázati felhívásait. A kiírásra a Hargita megyei szarvasmarha, juh- és kecsketenyésztők helyi egyesületei is pályázhatnak.

Október 30-ig olyan egyesületek pályázhatnak, amelyek székhelye azon településen található, melyek önkormányzata tagja Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületének vagy megyei érdekeltségűek.

„Célunk az egyéni és családi gazdaságok megerősítése, támogatása. Ugyanakkor bátorítjuk a gazdákat, hogy szövetkezetekbe, egyesületekbe tömörüljenek. Láthattuk a szépvízi, gyimesközéploki és a székelykeresztúri tejfeldolgozók sikerét. Ugyanígy kell működniük a kisvágóhidaknak, zöldségfeldolgozóknak, de a gyapjú hasznosítását is újra kell értelmeznünk. Továbbra is figyelmet fordítunk a helyi termékek népszerűsítésére. Partnerei kívánunk lenni minden helyi termelőnek és állattenyésztőnek. A pályázati kiírásokkal támogatni akarjuk fiatal gazdáinkat, lehetőséget nyújtva számukra az itthon maradásra. Fiatal gazdáink munkája nagymértékben elősegíti a megyei gazdaság fellendítését, munkahelyek teremtését” – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A pályázat célterületei: tejbegyűjtő központok felszerelésének a támogatása (hűtőtankok, a tejminőség ellenőrzésére való eszközök, számítógépek, nyomtatók, tejkvótaprogramok, szállítóeszközök, legelőtisztító, állatmérő mérleg, kezelő kaloda, borjaztató, juhnyíró gép, állatszállító utánfutó (1500 kg-ig) stb.)

Az Előirányzott keretösszeg: 90 000 lej. A vissza nem térítendő támogatás a pályázat összköltségének a 49 százaléka. A pályázási keretösszeget Hargita Megye Tanácsa Vidákfejlesztési Egyesületének tagjai biztosítják, vagyis Hargita Megye Tanácsa és 45 helyi önkormányzat.

További információ és pályázási útmutató igényelhető a közhasznú egyesület székhelyén – Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám, Hargita Megye Tanácsának 244 irodájában, telefon: 0740169850, e-mail cím: karikascsilla@hargitamegye.ro,  dezvoltareruralahr@gmail.com. A pályázati űrlap letölthető a www.hargitamegye.ro honlapról is.

A pályázat benyújtható október 30, 12 óráig egy példányban, lezárt borítékban Hargita Megye Tanácsának 244 irodájában (Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám).

A hiányos és határidő után beérkezett pályázatokat nem bíráljuk el. További információkat találhatnak Hargita Megye Tanácsának weboldalán.








EZT OLVASTA MÁR?

X