Arad, Temes, Bihar és Brassó megyében találták a legtöbb feketemunkást


-A A+

Az október 19. és 24. között végzett országos munkaügyi ellenőrzések során Arad, Temes, valamint Bihar és Brassó megye végzett az élen a lebuktatott feketemunkások számát illetően – tudatta az Országos Munkavédelmi Felügyelőség. 

Közleményükben leírták, hogy a koronavírus-járvány miatt hozott óvintézkedések betartásának biztosítását ellenőrző akciójuk során bukkantak számos egyéb szabálytalanságra is, például a nem bejelentett alkalmazottak foglalkoztatására.

Arad megyében 38, Temesben 36, Biharban pedig – holtversenyben Brassó megyével – 19 esetben bukkantak mindenféle hivatalos formát nélkülöző foglalkoztatásra. Ugyancsak Bihar szerepel az első helyen abban a tekintetben is, hogy itt tárták fel a legtöbb olyan esetet, szám szerint kettőt, amikor felfüggesztett munkaszerződésük ellenére feladatvégzés közben értek tetten személyeket. Országos szinten egyébként 203 esetben tártak fel illegális munkavégzést, ezért összesen 3,16 millió lej értékű bírságot szabtak ki.

Biharban az említett időszakban 25 vállalkozást vizsgálták a koronavírus-járványt megelőző óvintézkedések betartását. Összesen 16 esetben fedeztek fel szabályszegést, ezért 13 figyelmeztetést és három bírságot róttak ki négyezer lej értékben.

(Címlapkép: Munkaügyi Minisztérium)








EZT OLVASTA MÁR?

X