A Maros Megyei Tanács felkészült a megyei utak téli karbantartására


-A A+

A Maros Megyei Tanácsnak három céggel van szerződése hóeltakarításra a megye hét övezetében. Mindhárom céggel négyéves keretszerződést kötött a megyei önkormányzat, így a téli időszakban Szászrégen és Gernyeszeg környékén a SC SILARA SALUB SRL végzi a hóeltakarítást, Segesvár környékén a SC FELIX EM SRL szolgáltat, a többi övezetben (Marosszentkirály, Vámosgálfalva, Mezősályi és Nyárádszereda övezetében) a SC DRUMURI ȘI PODURI MUREȘ SRL a felelős a hóeltakarításért és a megyei utak téli karbantartásáért.

„Az elmúlt négy évben a megyei önkormányzat keretszerződéseket kötött úgy a téli karbantartási és a hóeltakarítási munkálatokra, mint a nyári időszakban végzett javítási, karbantartási munkálatokra. Így ugyanis gyorsabban, és hatékonyabban lehet elindítani a munkálatokat, hiszen a szezon elején csak alszerződést kell kötni a szolgáltatókkal, és nincs szükség minden szezon elején egy újabb versenytárgyalás lebonyolítására, amely korábban sok esetben késleltette tavasszal a kátyúzások elkezdését, télen pedig a hóeltakarítás biztosítását” – emelte ki Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke.

A megyei tanács múlt héten kötött meg az idei téli szezonra vonatkozó alszerződéseket, így amint a meteorológiai körülmények ezt indokolttá teszik, az önkormányzat utasítani fogja a cégeket, hogy kezdjék el a megyei utak takarítását.

Az év hátralevő két hónapjára vonatkozó hótalanítási szerződések összértéke 1,4 millió lej. Ha szükséges lesz, ezt az összeget még ki tudja egészíteni a megyei tanács.

(Címlapkép: Kovács Boglárka - archív)








EZT OLVASTA MÁR?

X