Most már magyarul is olvashatnak fontos mezőgazdasági híreket a gazdák


-A A+

A magyar nyelvű információkat a legolvasottabb hazai agrárportálon érhetik el az erdélyi gazdák.

Mezőgazdasági hírszolgáltatás indult magyar nyelven a hirek.agrointel.ro portálon. A kezdeményezés az Agrointeligența Csoportnak és a Pro Economica Alapítványnak köszönhető, amelyek az Agro-Mania online platformmal működnek együtt – közölte hétfőn az alapítvány.

„Ez egy agrointel.ro-hoz tartozó oldal, amelyben a magyar gazdák anyanyelvükön olvashatják a legfontosabb információkat a mezőgazdasági témában. És nem állunk meg itt, heti hírlevéllel bővítjük ki a hirek.agrointel.ro projektet, amelyben az Agro-Mania szolgáltatásait népszerűsítjük, és célzott médiakampányokat szervezünk a gazdák számára” – idézet az alapítvány közleménye Vlad Macoveit, az Agrointeligența Csoport elnökét.

„Úgy éreztük, hogy az erdélyi magyar gazdákhoz néha lassan és későn értek el az őket is érintő, fontos bukaresti döntésekkel kapcsolatos információk. (…) Vlad Macovei csapatáról és az általuk működtetett agrointel.ro oldalról kiderült, hogy mindezekben tudnak segíteni, hiszen náluk naprakész információk gyűlnek össze. Úgy éreztük, hogy ha mindez magyar nyelven is elérhető lesz, akkor nem csak egy újabb hírportált hozunk létre, hanem egy érdekvédelmi szervezetet, ahol a romániai gazdák érdekeit tudjuk képviselni, nemzetiségtől függetlenül” – nyilatkozta Kozma Mónika, a Pro Economica Alapítvány elnöke.

Az agrointel.ro a vezető hazai agrárportál, melynek a sajtóorgánumok nézettséget monitorozó BRAT hivatalos adatai szerint havi másfél millió olvasója van. A marosvásárhelyi székhelyű Pro Economica Alapítvány 16 megyében foglalkozik integrált gazdaságfejlesztési programok lebonyolításával, a fő hangsúlyt a mazőgazdaságra és a turizmusra helyezve.

A hirek.agrointel.ro oldalon az olvasók közérdekű információkat éppúgy megtalálnak, mint sikeres gazdákat, figyelemre méltó kezdeményezéseket bemutató írásokat.








EZT OLVASTA MÁR?

X