Járdát épít a Hargita megyei tanács Gyergyóalfaluban


-A A+

Biztonságosabbá tennék a közlekedést Gyergyóalfaluban, ezért a községen áthaladó 126-os megyei úttal párhuzamos járdaépítéséről szóló kivitelezési szerződést írták alá csütörtökön. A beruházás Hargita Megye Tanácsa járdaprogramjából valósul meg.

Csaknem másfél kilométer hosszan épül térkőjárda közel egymillió lejből, amelynek kivitelezője egy helyi vállalkozás, a gyergyóalfalvi Hamerlemn 2004 Kft. lesz.

„Az egyik prioritás számunkra, hogy biztonságos közlekedési feltételeket teremtsünk a megyei utakon. Továbbra is kiemelten kezeljük a gyalogosok biztonságát településeinken. Ezért is hoztuk létre a megyei járdaépítési programunkat. Bízom benne, hogy eredményes beruházás lesz és a közeljövőben biztonságos járdán közlekedhet a lakosság” – fejtette ki Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Hozzátette, az elmúlt években a jó útviszonyoknak köszönhetően megnőtt a közlekedés a megyei úton, a település lakosságának ezért is fontos, hogy járdán közlekedjenek a biztonságuk érdekében. A politikus szerint fontos, hogy a megyei beruházásokat lehetőleg helyi kötődésű cégek végezzék el, így támogatják a munkahelyek megmaradását és a pénzek helyben maradását.

Az RMDSZ járványkezelési és gazdaságélénkítő programjában is szerepet kapnak a munkahelyvédelmi és gazdaságélénkítő intézkedések, azon belül pedig kiemelkedően fontos a munkahelyek védelmének folytatása és erősítése. Továbbá fontos, hogy a megye érdekei képviselve legyenek Bukarestben is, képviselőinket támogatva érhetjük el azt, hogy az elkezdett és a jövőbeli beruházások támogatva legyenek Hargita megyében – tette hozzá Borboly Csaba.

„Örülök, hogy végre eljutott a beruházás arra a pontra, hogy a megyei járdaépítési programon belül sikerült aláírni a kivitelező céggel a szerződést.  A mai napnak az előzménye hosszabb időt vett fel, több licitet is végre kellett hajtsunk a beruházás érdekében. Megígértük a gyergyóalfalvi lakosságnak, hogy megvalósítjuk ezt a tervünket. Reméljük, hogy jövő évben sikerül elvégezni a beruházást” – fejtette ki Gáll Szabolcs, Gyergyóalfalu polgármestere.

A beruházás részleteiről itt olvashatnak.

(Borítókép: Hargita Megye Tanácsa)








EZT OLVASTA MÁR?

X