Mikrohitel program: megkavarta a minisztérium a lebonyolítást, a pályázók láthatják kárát


-A A+

Elveszíthetik a támogatást, akik nem írják alá határidőre a szerződést.

Közel egy hónap alatt a Mikrohitelek külső, vissza nem térítendő forrásokból nevű programra benyújtott igénylések kevesebb, mint 20 százalékát sikerült csak feldolgozni a Gazdasági, Energetikai és Vállalkozásügyi Minisztériumnak. A sikeres pályázóknak november 19-én kezdték elküldeni a szerződéseket. Az első körben 5 421 pályázót értesítettek e-mailben, hogy letöltheti a szerződést.

A haszonélvezőknek öt naptári napon belül kell visszaküldeniük az aláírt szerződéseket, tehát akik 19-én kapták meg, azok 24-én. Ez nem tűnik szoros határidőnek, azonban a folyamatot bonyolítja egy szervezési gubanc.

A lebonyolítási módszertan értelmében a pályázók a szerződés aláírását követően kell számlát nyissanak a programban résztvevő bankok egyikében, ám a szerződést csak akkor tudják letölteni, ha megadják az IBAN kódját a számlának, ahová a minisztérium a pénzt utalni fogja.

Egyes bankok azonnal megnyitották a számlát az őket választó pályázóknak, azonban vannak olyanok is, melyek a módszertant követve, ezt nem tették meg. A sikerrel pályázók most sürgősen meg kell ezt tegyék, mivel ha kifutnak az ötnapos határidőből, elveszítik a megítélt támogatást.

A mikrohitel program keretében 29 250 cég, egyéni vállalkozó és civil szervezet pályázott a 2 ezer eurós támogatásra.  








EZT OLVASTA MÁR?

X