Tánczos: januárban indul a háztartási gépek roncsprogramja


-A A+

Január folyamán indítják el a háztartási gépek roncsprogramját, miután megoldják a honlappal és az alkalmazással kapcsolatos problémát, és jóváhagyják a környezetvédelmi alap (AFM) költségvetését – jelentette ki csütörtökön Tánczos Barna újonnan kinevezett környezetvédelmi miniszter, amikor átvette a tárcavezetői mandátumot Mircea Fechet volt minisztertől.

A háztartási gépek roncsprogramját illető újságírói kérdésre Tánczos leszögezte: „A program sajnos bal lábbal indult. A számítógépes rendszer biztonsága érdekében ezekben a napokban még nem indíthatjuk el, majd csak januárban, amikor meglesz az AFM költségvetése is. Biztosaknak kell lennünk afelől, hogy a rendszer biztonságos”.

A leköszönő miniszter, Mircea Fechet a téma kapcsán rámutatott, az utolsó tesztek elvégzésénél nem működött az internetes alkalmazás, amely több tízezer felhasználó belépését kellett volna hogy koordinálja egy időben. A tárca és a speciális távközlési szolgálat (STS) szakemberei dolgoznak a hiba kijavításán. 

„A rendszer jelenleg 40 000, egy időben belépő felhasználót tud kezelni, azonban 100 százalékban biztosak kell legyünk abban, hogy az alkalmazás működni fog. Nem akartuk másodszor is nevetségessé tenni a minisztériumot” – fogalmazott a volt miniszter.

(Címlapi illusztráció forrása: playtech.ro)
EZT OLVASTA MÁR?

X