Jövőre nőni fog a minimálbér és a gyerekpénz is


-A A+

Rövidesen elkezdődik a nyugdíjak újraszámolási módszertanának a kidolgozása.

A minisztérium keretében és Florin Cîțu kormányfővel folytatott megbeszélések során egyértelművé vált, hogy 2021-ben is nőni fog a minimálbér, jelentette be Raluca Turcan első, munkaügyi miniszterként megtartott sajtótájékoztatóján. Az emelkedés ugyanakkor messze nem lesz olyan mértékű, mint az elmúlt években.

„Legalább az inflációval megegyező mértékében kell nőnie” – nyilatkozta a liberális politikus. A Román Nemzeti Bank arra számít, jövőre az infláció értéke 2,3 százalék körül lesz.

A miniszter azt is bejelentette, hogy január 1-től 20 százalékkal emelik a gyerekpénzt.

A sajtótájékoztató során elhangzott, hogy a kormány rövidesen hozzákezd a nyugdíjak újraszámolási módszertanának a kidolgozásához. Ebből a célból december 28-án létrehoznak egy több minisztérium szakembereiből álló bizottságot. Az újraszámolás során a kizárólagos kritérium a befizetések értéke lesz.

Raluca Turcan közölte, ameddig miniszter lesz, semmiféle, nyugdíjemelésre, illetve a nyugdíjak újraszámolására vonatkozó információt nem fog közölni, amíg hivatalos döntés nem születik róluk. Ennek az oka az, hogy a kiszivárogtatott információk hamis reményeket gerjeszthetnek sokakban.








EZT OLVASTA MÁR?

X