George Soros részesedést vásárolt a Manchester Unitedből


-A A+

A Soros Fund Management LLC a kibocsátáskor megvásárolta a Manchester United A sorozatú részvényeinek 7,85 százalékát és így az összes részvények 1,9 százalékát birtokolja - jelentette be a fedezeti alap hétfő este a New York-i tőzsdefelügyeletnek.801c6 120820093840-george-soros-manchester-united-story-top

Az A sorozatú részvények darabonként egy szavazati jogot biztosítanak, míg a B sorozatúak tízet. A klub A sorozatú részvényeit augusztus 9-én vezették be a New York-i tőzsdére, de a kibocsátás nem volt sikeres.

Az Unitednek jelentősen, a tervezett 16-20 dolláros célárfolyamról 14 dollárra kellett leszállítania részvénye kibocsátási árát. A 233,2 millió dolláros kibocsátási bevétel így 100 millió dollárral maradt el a várttól.

Az amerikai tulajdonos Glazer család által kitűzött magas jegyzési célárfolyam már a tőzsdei bevezetés előtt konfliktusforrás volt. A klubnak tavaly le kellett fújnia részvényének bevezetését a szingapúri és a hongkongi tőzsdéken, a Morgan Stanley befektetési bank pedig - a szakmában rendkívül szokatlan módon - kilépett a kibocsátás főszervezői közül.

A ManU-részvények árfolyama hétfőn 2,7 százalékkal 13,06 dollárra esett. A klub értéke 2,3 milliárd dollár, a tulajdonos Glazer-család az NFL-ben szereplő Tampa Bay Buccaneerst is bortokolja.

Soros figyelmét nem először vonja magára egy futballklub, néhány éve már tárgyalt üzletrész vásárlásáról az AS Romában, de aztán visszalépett.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X