Katonai változata is van már a Dacia Dusternek


-A A+

Felfegyverzett, katonai célokra szánt változata is van már a népszerű Dacia Dusternek: az autót valószínűleg rendszeresítik a román hadseregben, ez a járgány volt ugyanis az egyik különlegessége egy december elsején tartott bukaresti katonai felvonulásnak – számol be a hvg.hu.

Az Army-változatot – amelyet talán román Hummernek is lehet nevezni – az RTR, a Renault romániai mérnöki központja tervezte. A páncélozott autót speciális aljlemezzel erősítették meg, az esetleges légi szállításhoz kapott egy külső keretet, ugyanakkor képes nagyobb járművek vontatására, valamint a 12 és 24 voltos csatlakozókon keresztül áramellátásra is. A leglátványosabb kétségkívül a Duster tetejére erősített géppuska.

Azt nem tudni pontosan, hogy a hajtásláncon milyen változtatásokat eszközöltek, de hogy módosítottak ezen a területen is, az szinte biztosra vehető. A páncélozott, felfegyverzett Duster minden bizonnyal jóval nehezebb a közutakról ismert társainál, így hatékony működéshez nagyobb teljesítményre van szükség.

A népszerű autós blog, a Carbuzz szerint a Duster katonai változata megfelel a NATO előírásainak, így nincs akadálya annak, hogy rendszeresítsék. A Dacia egyébként más területen is támad: különleges Dustert szabtak a határőrség, a rendőrség, valamint a tűzoltóság számára is.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X