Fizetési szolgáltatást indít az Orange Romániában


-A A+

Új, pénzügyi szolgáltatást indít Romániában az Orange piacvezető mobilszolgáltató - jelentette be a vállalat hétfőn. Az Orange Money névre keresztelt rendszer az év második felében indul, és lehetővé teszi, hogy az előfizetők közüzemi vagy mobilszámlákat fizessenek ki, vagy épp egymásnak küldjenek pénzt.

Románia első európai országként kapja meg a szolgáltatást. A tervek szerint az Orange Money-n keresztül 10 és 300 lej közötti összegek küldhetőek, a fogadó fél lehet egy másik Orange-előfizető vagy egy közüzemi szolgáltató is. A számlaszámok szerepét az előfizető mobil telefonszáma látja el, így a felhasználók egyszerűen küldözhetnek egymásnak pénzt.

Készpénzes műveleteket az Orange boltjaiban lehet majd végezni, a szolgáltató kiterjedt országos hálózattal rendelkezik. Az üzleti modell szerint minden átutalás és művelet után apró jutalék illeti a szolgáltatót, ebből fedezi a rendszer működését és termel profitot az Orange Money.

A Romániára vonatkozó piaci adatok szerint a román állampolgárok mintegy 60 százaléka rendelkezik bankszámlával és ennél is jóval alacsonyabb azoknak az aránya, akik bankkártyát is használnak pénzügyi szolgáltatások igénybevételére. Ilyen tekintetben Románia viszonylag közel áll azokhoz a fejlődő országokhoz, ahol az Orange Money valamilyen formában már elindult.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X