Így néz ki Románia árvíz- és földrengés-kockázati térképe


-A A+

Az árvizek és földrengések által fenyegetett szegény megyékben – Vaslui, Botoşani és Teleorman – az ingatlantulajdonosok kevesebb mint húsz százaléka kötött lakásbiztosítást – állapította meg elemzésében az economica.net.

A gazdasági portál Románia árvíz- és földrengés-kockázati térképét hasonlította össze a lakásbiztosítások megyénkénti arányaival. Elemzésében emlékeztetett arra, hogy Romániában kötelező a lakásbiztosítás, ennek ellenére az ingatlantulajdonosoknak csak a 45 százaléka tett eleget e kötelezettségének.

Az árvízkockázati térkép nagy felbontásban megtekinthető itt.

E tekintetben Bukarest jár az élen. A lakástulajdonosok közel száz százaléka kötött biztosítást, ami azzal magyarázható, hogy a fővárosban nagy a földrengéskockázat. Ez az arány Szeben megyében ötven, Temes, Kolozs, Brassó és Konstanca megyében negyven százalékos. E megyék egyike sincs azonban kitéve földrengés- vagy árvízveszélynek.

Az földrengés-kockázati térkép nagy felbontásban megtekinthető itt.

Ezzel szemben a magas földrengés-kockázatú megyék között olyan is akad, amelyben a lakásoknak még az egyötödére sincs biztosítás. Hasonló a helyzet az árvizek által fenyegetett megyékben is. A húsvétkor elöntött Teleorman megyében például a lakástulajdonosok 17 százaléka kötött biztosítást.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X