Nagyon rosszul áll a Magyar Nemzet szénája


-A A+

Csaknem harminc újságírót küldenek el a Népszabadság szerint a Magyar Nemzettől. Lovas István nem lesz többet brüsszeli tudósító, de még publikálhat a lapban, nem állandó munkatársként.

Jelentős költségtakarékossági intézkedéseket vezetnek be a Hír Tv után a Magyar Nemzetnél is – írja a Népszabadság. A lap információi szerint megszüntették a lap brüsszeli tudósítói posztját, az eddigi tudósító, Lovas István várhatóan ezentúl is publikál a lapban, de már nem állandó munkatársként. Hétfőn azt is bejelentették, hogy csaknem harminc újságírótól válnak meg, többek között Ugró Miklóstól, Lőcsei Gabriellától, Torkos Matildtól, Ludwig Emiltől és Kulcsár Annától.

A lap vezetése az eddig két külön egységként működő nyomtatott lapot, illetve az online szerkesztőséget akarja integrálni a Népszabadság szerint, mely úgy tudja, a nyomtatott lap szerkesztősége hozzávetőleg 70 fős, a külön online gárda pedig 30 fős, ebből fognak egy hozzávetőlegesen 70-80 újságíróból és fotóriporterből álló közös szerkesztőséget kialakítani. A lap archívumában és ügyfélszolgálatánál is jelentős leépítés várható.

Liszkay Gábor igazgató-főszerkesztő a lapnak annyit mondott: ez a Magyar Nemzet belügye, amelyekre a piaci körülmények tartós romlása miatt kényszerültek.

A Magyar Nemzet a második legolvasottabb politikai napilap, eladott példányszáma a MATESZ legfrissebb adatai szerint átlagosan 37,5 ezer, 2002-ben ez a szám még 90 ezer körül volt.

A Hír Tv-nél már szeptember elsejétől takarékossági intézkedéseket vezettek be, megszüntettek több műsort, köztük a csaknem 150 adást megélt Retrográdot.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X