Ilyen lesz a Dacia Duster pick-up, de halandó nem vehet belőle


-A A+

Kémfotókon korábban már feltűnt a platós Duster, de most először látható a sorozatgyártásra kész változat, amiből első körben ötszáz darabot készítenek egy flottamegrendelés teljesítésére.

Sokak szemében felcsillant a remény a nyár folyamán, amikor megjelentek az első kémfotók egy gyári építésű Dacia Duster pick-up prototípusról. Számukra egyszerre jó és rossz hír a legújabb fejlemény, ugyanis a Dacia bemutatta a sorozatgyártásra kész modellt, amit egy helyi vállalkozással közösen fognak gyártani, első körben azonban csak 500 példány készül belőle az OMV Petrom megrendelésére, lakossági ügyfeleknek pedig egyet sem terveznek értékesíteni.

Nagy kár, hiszen biztosan sokan rákívánnak a képeken látható pick-upra, amely az összkerék-meghajtású Duster alapjain nyugszik, a motorja pedig a jól bevált 1.5 dCi erőforrás 110 lóerős teljesítménnyel. A kabin felszereltsége változatlan, kívülről viszont kapott egy masszív bukókeretet, a hátsó ablakot pedig rács védi a rakománytól. A plató 1,7 méter hosszú, a terhelhetősége pedig 450 kilogramm, amivel kifejezetten praktikusnak számít.

Nem hivatalos információk alapján háromezer euróba kerül egy példány átépítése, melynek köszönhetően a legolcsóbb pick-upok közé tartozik. Aki tehát beleszeretett az autóba, az vagy megvárja, míg elkezdi a román OMV leselejtezni őket, majd kiválaszt egy jó állapotú példányt kedvező áron, vagy felkeresi az átalakításért felelős Romturingia céget és meggyőzi őket, hogy alakítsák át az autóját.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X