Székely termékek a román fővárosban


-A A+

Első alkalommal szervezte meg a Romániai Magyar Közgazdász Társaság bukaresti fiókja és a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Megyei Agrárkamara a hagyományos termékek kiállítását és vásárát november 8–9-én a román fővárosban, a Bukaresti Magyar Kulturális Intézet udvarán, 23 Hargita megyei termelő részvételével.

A rendezvény idejére húsz sátrat és húsz asztalt vásárolt meg az agrárkamara, amelyekben mézet, kenyeret, süteményt, hústerméket, kürtőskalácsot, gyógynövényt, szirupot, pálinkát, természetes alapanyagú kozmetikumot és kézműves terméket kínáltak.

A vásár célja, hogy lehetőséget biztosítson a termelőknek újabb piacokra való belépéshez és az eladások növeléséhez, a vállalkozások fejlesztéséhez.  A szervezők még ebben a hónapban újabb vásárt tartanának, majd a siker függvényében havi rendszerességgel is.

„Hargita Megye Tanácsa évek óta támogatja a kistermelőket, és értékesítési lehetőséget teremt számukra itthon és külföldön egyaránt. Havonta megszervezzük a helyi és hagyományos termékek vásárát a csíkszeredai megyeházán, sikerült eljuttatnunk a székely termékeket magyarországi áruházlánc polcaira, és a bukaresti vásárlókat is megcélozzuk” – nyilatkozta Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke hozzátéve:  örvendetes a Romániai Magyar Közgazdász Társaság kezdeményezése, mert ezáltal újabb értékesítési lehetőség nyílik termelőink számára. „Bízom benne, hogy rendszeressé válnak ezek a vásárok a Bukaresti Magyar Kulturális Intézetben, és a fővárosiak körében ismert bevásárlóhely lesz”, mondta Borboly.

 








EZT OLVASTA MÁR?

X