Kínában erősít a Tata Consultancy


-A A+

A Tata Consultancy Services (TCS) India egyik legértékesebb cége, a kínai erősítéssel kapcsolatban egyelőre konkrét adatokat nem, mindössze annyit közölt, hogy "jelentős mértékben" növeli majd személyi állományát a kelet-ázsiai országban.Tcs

Korábbi kínai sajtóértesülések szerint a cég a dolgozók számának legalább megduplázására készül a következő két évben. Kína jelenleg a cég legélénkebb piaca, az értékesítés volumene meghaladja eddigi legnagyobb piacának, az amerikainak a mértékét. Az elmúlt évtizedben az éves forgalomnövekedés a 25-30 százalékot is elérte Kínában, s az idén is kiegyensúlyozott eredmény várható.

A vállalat jelenleg öt kínai nagyvárosban üzemeltet elosztó központot, és tervei közt szerepel, hogy nyit a kisebb városok felé is. A cég emellett a kelet-kínai Ningpo (Ningbo) városában kísérleti jelleggel egy e-tanulásra és egészségnevelésre fókuszáló intelligens város-projektet is indított, amelyet továbbfejlesztve átültethet más városokra is.

A TCS első számú versenytársa, az Infosys szintén fokozottan koncentrál a kínai piacára. A Bangalore-i székhelyű vállalat korábban úgy fogalmazott, hogy az év végéig 4 ezer emberrel bővíti sanghaji bázisát.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X