A TripAdvisornál az erdélyi hotelek viszik a prímet


-A A+

Bukarest mellett Erdélyben vannak a legnívósabb romániai szálláshelyek. A TripAdvisor által összeállított rangsorba egyetlen székelyföldi objektum került be, a miklósvári Kálnoky vendégház. Európa legjobb szállója tavaly a budapesti Four Seasons volt.

A látogatók szavazatai alapján összeállította a tavalyi év legjobb szállodáinak listáját a TripAdvisor. A világ legnépszerűbb utazási portálja, amelynek havonta átlagosan 315 millió látogatója van, a bukaresti Epoque Hotelt tartja Románia legjobb szálláshelyének. A második helyre a brassói Kronwellt, míg a harmadikra a nagyváradi Double Tree Hiltont rangsorolták. A 25-ös listán, némileg meglepő módon, egyetlen egy tengerparti szálló sem szerepel.

Szeretik az erdélyi szálláshelyeket

Bukarest mellett, úgy tűnik, Erdély a legszínvonalasabb idegenforgalmi szolgáltatásokat nyújtó régió, 11 szállóval képviselteti magát. Nagyvárad, Kolozsvár, Segesvár és Marosvásárhely két-két, míg Brassó és Szeben egy-egy szállodával szerepel a toplistán.

A panziók és fogadók kategóriájában aztán teljes az erdélyi fölény, a régió szálláshelyei 19 pozíciót foglalnak el a 25-ös listán, zömük Brassó és Szeben környékéről, valamint Máramarosból. A TripAdvisor által összeállított rangsorba egyetlen székelyföldi objektum került be, a miklósvári Kálnoky vendégház.

A legjobb európai hotel a Four Seasons

2014 legjobb európai szállodájának a budapesti Gresham Palotában működő Four Seasonst választották. Az összeállítást Olaszország dominálja, hét szállóval, míg négyet Törökország ázsiai részéről válogattak be a legjobb 25-be. Az egykori szocialista államok közül, Magyarországon kívül, csupán Csehország, Lengyelország, Oroszország és Litvánia tudott felkerülni a listára.

A Four Season európai elsősége a globális rangsorban csak a negyedik helyre volt elég. A világ legjobb szállodájának megtisztelő címe ez alkalommal a Gili Lankanfushinek jutott. A vízre épült hotel a Maldiv-szigetek Kaafu atollján található. A második helyen a Costa Rica-i Nayara, a harmadikon pedig a kambodzsai Shinta mani Club végzett. Az első 25 között további 14 Európán kívüli szálló van, a legtöbb Dél-Amerikából és Óceániából. 

Tavaly a TripAdvisor a vén kontinens tizedik legjobb úticéljaként ajánlotta Budapestet, többek között Madrid, Velence, Krakkó, Athén és Bécs előtt. A romániai látnivalók közé a főváros mellett javarészt erdélyi városokat szavaztak be a portál látogatói: Nagyváradot, Kolozsvárt, Brassót, Segesvárt, Nagyszebent és Temesvárt.  

 








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X