Budapesten és Bukarestben is népszerűsítik Székelyföldet


-A A+

Idén újra lesz Székelyföld stand a budapesti Utazás és a bukaresti TTR tavaszi turisztikai vásárokon a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás – melynek tagja Hargita Megye Tanácsa – és a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület szervezésében. A magyarországi találkozót február 26 – március 1. között tartják, a bukaresti eseményre március 12 – 15.-én kerül sor.

A vásárokra készülve újabb kiadványt készítettek a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás munkatársai a novemberi Hargita megyei turisztikai ajánló folytatásaként. Ez a katalógus követi az előző struktúráját, ebben főként nyári és őszi programokat kínálnak a hazai és a külföldi turistáknak. Szerepel egy eseménynaptár és Székelyföld leírása is. Külön oldalakat szánnak a gasztronómiának, és nagy hangsúlyt fektetnek a nyári vakáció idején zajló családi és gyerekprogramokra is.

– Ezeknek a rendezvényeknek köszönhetően évről évre nő az érdeklődés a térség iránt, ezért fontos, hogy nemzetközi idegenforgalmi vásárokon népszerűsítsük ajánlatainkat. A kiállításokon közelebb visszük Székelyföldet a turistákhoz, standunknál a népszerűsítő anyagok megtekintése mellett az esetleges kérdéseikre is választ kapnak. Minél szélesebb körben megismertetjük környékünk gazdag történelmi, kulturális és természeti adottságait, annál nagyobb mértékben nő a látogatottság, a vendéglátó egységek – panziók, szállodák, szórakozóhelyek stb. –, a különböző szolgáltatók bevétele. A hasonló szakmai találkozón rendszeresen részt szeretnénk venni, hogy régiónk ott legyen Európa turisztikai térképén – nyilatkozta a turisztikai vásárok kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.    








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X