Nagy tervei vannak az Auchannak Romániában


-A A+

Az Auchan két lépésben újabb 90 millió eurót fektetett romániai vállalkozásába. Megvett 12 olyan áruházat, amelyet eddig bérelt és Brassóban új hipermarketet nyit.

A francia kiskereskedelmi vállalkozás, az Auchan 30 millió euróval, 299,2 millió euróra emelte romániai leánycégének tőkéjét. 
A vállalkozás 1,3 milliárd új részvényt bocsátott ki, amelyeket a Társaság többségi tulajdonosa, a Monicole Exploitatiemaatschappij BV vásárolt meg, jelenti a helyi Mediafax hírügynökség. A Monicole tulajdoni hányada így 75 - ről 77 százalékra emelkedett, a másik részvényes, az Auchanhyper SA üzletrésze 24,9 - ről 22,4 százalékra csökkent. 

A tavalyi év decemberében az Auchan már végrehajtott egy 60 millió eurós tőkeemelést Romániában. A kibocsátott részvényeket akkor is a Monicole Exploitatiemaatschappij BV vásárolta meg.  Az idei év kezdetén a Versenytanács jóváhagyta, hogy az Auchan egy 260 millió eurós tranzakció keretében átvegye azokat a kiskereskedelmi létesítményeket, ahol 12 hipermarketet és kereskedelmi galériákat működtet. 

A tavaszi hónapokban a kiskereskedő cég Brassóban, a Coresi centerben megnyitja 33. hipermarketjét. Ennek a projektnek az értéke 60 millió euró. 








EZT OLVASTA MÁR?

X