Kitört a vásárlási láz Romániában is a fekete pénteken


-A A+

Több üzletet megrohamoztak a vásárlók idehaza is az úgynevezett fekete pénteken, de számos internetes bolt honlapja is megbénult a nagy számú érdeklődő miatt.

A reggeli nyitás előtt sor alakult ki Bukarestben az elektronikai háztartási cikkeket, számítógépeket és mobiltelefonokat áruló egyes üzletek előtt, a nyitás után pár perccel már a pénztáraknál is sorok kígyóztak.feketepentek-mediafax

A Mediafax román hírügynökség szerint sok internetes felhasználó kereste fel a kedvezményeket meghirdető cégek honlapjait, ezek közül egyesek nem bírták a hirtelen megnövekedett forgalmat, így vagy teljesen elérhetetlenné váltak, vagy nehézkesen működtek.

A fekete pénteket Romániában először meghirdető, elektronikai cikkeket forgalmazó internetes bolt, az emag honlapját pénteken délig 1,2 millió egyedi felhasználó látogatta, és több mint 70 ezer rendelést jegyeztek. A legtöbb vásárló LCD-képernyős televíziót, laptopot és mobiltelefont keresett. A televízió és a laptop készlet több mint 80 százaléka fogyott el a délelőtti órákban.feketepentek-mediafax1

Egy másik elektronikai cikkeket forgalmazó üzletben az eladások tizenötször nagyobbak voltak pénteken reggel, mint egy szokványos hétköznapon, így arra számítanak, hogy a nap végéig az eladások értéke meghaladja az 5 millió eurót.

Az Egyesült Államokból származó marketingfogás viszonylag új Romániában, tavaly hirdették meg először a kereskedők, de az idén már megkétszereződött azoknak a száma, akik hallottak a kezdeményezésről, így mintegy 4,1 millió embernek volt tudomása az árkedvezményekről.

A fekete péntek a hálaadás napját követő péntek elnevezése az Egyesült Államokban, amely ott a hagyományos karácsonyi bevásárlási szezon kezdete, amikor a kereskedők jelentős árkedvezményeket hirdetnek meg egy-két napra. Romániában számos üzlet fekete pénteket, fekete hétvégét vagy éppen fekete hetet hirdetett.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X