Kevesebb útfelbontást és több aszfaltot ígér a sepsiszentgyörgyi polgármester


-A A+

Sepsiszentgyörgyön idén az eddiginél népszerűbb beruházásokra készül az önkormányzat - jelentette be Antal Árpád.

A polgármester elmondta, 2015 végén sikerült lezárni a lakosság körében népszerűtlen munkálatokat, az utcák felbontását, víz-, gáz-, villanyvezetékek korszerűsítését, amelyekre viszont szüksége volt a városnak. Hozzátette, idén kevesebb útfeltörés és több aszfaltozás történik majd.

A költségvetéstervezetet bárki véleményezheti

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat www.sepsi.ro honlapján közzétették az idei költségvetés tervezetet, amelyet január 28-ig véleményezhetik a város polgárai. A javaslatokkal az önkormányzat január végi vagy február eleji ülésén foglalkoznak.

Antal Árpád elmondta, az elmúlt évek hagyománya szerint pesszimista tervezettel indítják az évet, így 133 millió lejes bevétellel számolnak, de ez év végére a költségvetés-kiegészítések és kormánytámogatások révén emelkedhet.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat tavaly november után 8,5 millió lejt fizetett ki uniós pályázatokból zajló munkálatokra, de ezt az összeget idén visszakapja, így közel 2 millió eurónyi összeget spóroltak – tájékoztatott az elöljáró. Hozzátette: a tavaly lezajlott nagyszabású munkálatok  esetében vannak minőségi problémák, de azokat a kivitelező cégek saját zsebből idén kijavítják.

Idén több utca aszfaltozására is sor kerül - mondta a polgármester, aki a város két fontos szakaszát, a Kós Károly és a Gyöngyvirág utcát említette példaként. Emellett idén sétálóövezetté alakítanák át központot, feljavítanák a földrengés által veszélyeztetett Domb utcai tömbházat, az uszodai medencét, beindítanák a mozit, folyatnák a kisstadion és a sportaréna munkálatait, ravatalozókat építenének Kilyénben és Szotyorban, valamint körforgalomat hoznának létre az Oltmező úton.   








EZT OLVASTA MÁR?

X