Mennyit költöttek idén a városiak Mikulásra?


-A A+

A romániai városlakók 77 százaléka vesz ajándékot Mikulásra, és átlagban 208 lejt fordít idén erre a célra – derül ki a Mednet szerdán közzétett felméréséből. Több mint a felük (52,4 százalék) édességgel kedveskedik családtagjainak, 30,5 játékokat, 28,5 százalék pedig ruházatot vásárol ezen a téli ünnepen.

A karácsonyra és szilveszterre fordított pénz átlagban 1255 lej, ami 200 lejjel magasabb a tavalyi hasonló felméréskor kimutatott összeg. Az idén megkérdezetteknek közel fele mondta azt, hogy a tavalyihoz hasonló összeget költ erre a két ünnepre, s mindössze 16 százalékának bevallott szándéka idén többet költekezni.atszabva balfek Mikulas

A családok a karácsonyi és szilveszteri költségvetésből átlagban 500 lejt élelemre, 414 lejt pedig ruházatra fordítanak. A megkérdezettek 12 százaléka idén utazásra is áldozni tud, a két ünnep alatt átlagban 1314 lejt.

Karácsonyra a megkérdezettek 84 százaléka készül ajándékot vásárolni szeretteinek, átlagban 391 lej értékben. Ez az összeg közel 50 lejjel nagyobb a tavalyi ajándékpénznél. Élő karácsonyfát idén 35 százalék vásárol, 45 százalék a tavaly is használt műanyag fa alatt ünnepel, 10 százaléknak azonban nem lesz, ami alá tenni az ajándékot.

A felmérés a 100 ezernél nagyobb népesség városokban készült összesen 800 személy telefonos megkérdezésével. A hibaküszöb 3,46 százalék.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X