Rengeteg pénzt keresett az adóhatóság leváltott vezetője


-A A+

Az országos adóhatóság (ANAF) menesztett vezetője, Gelu Diaconu azért nem volt hajlandó önként megválni tisztségétől, mert ha kiderül, hogy igazságtalanul váltották le, akkor nem tudja visszaperelni azt a havi 11 400 euró jövedelmét, amelytől megfosztották – írja a román sajtó.

Mint ismert, Gelu Diaconu elleni korrupció gyanújával indult bűnvádi eljárás, és a pénzügyminiszter lemondásra szólította fel. Az ANAF elnöke nemet mondott, ezért a miniszterelnök váltotta le. Így ha kiderül, hogy ártatlan, akkor pert indíthat a román állam ellen, és ha visszahelyezik tisztségébe, visszamenőleg visszakaphatja a leváltásával elvesztett jövedelmét.

Ennek összege a zf.ro szerint hatalmas: Gelu Diaconu a tavalyi jövedelembevallása alapján havonta nettó 11 400 eurót keresett. Ennek csak egy töredéke az ANAF elnökének járó 4700 lejes nettó fizetés. Diaconu havonta összesen 46 ezer lejt a különböző állami óriáscégeknél – Eximbank, CEC Bank, GDF Suez Energy és Romgaz – betöltött igazgatótanácsi tisztségéért kapott. Így például 20 ezer lejes tiszteletdíj járt neki azért, hogy havonta néhány órán át részt vett az Eximbank vezetőségi ülésén. 








EZT OLVASTA MÁR?

X