Bezárják a bibarcfalvi borvíztöltőt


-A A+

A hónap végén elbocsátják a bibarcfalvi borvíztöltő összes alkalmazottját, a cég ellen elindítják a felszámolási eljárást. A Kovászna megyei Munkaerő Ügynökség vezetője, Kelemen Tibor sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az erdővidéki borvíztöltődét működtető United Euro nevű cég december 20-tól, 123 alkalmazottjától válik meg.biborteni

A tömeges elbocsátás ellenére a munka nélkül maradt alkalmazottak nem kapnak végkielégítést, mondta Kelemen Tibor, aki szerint a cég ellen felszámolási eljárás indul, de tervezik a tevékenység újraszervezését.
A töltő bezárásának oka, hogy novemberben jelentősen visszaesett a bibarcfalvi borvíz iránti kereslet, nem tudják tovább fenntartani a gyár működését. Gondot jelent viszont, hogy olyan szakképzett személyek válnak munkanélkülivé, akik 10-15 éve dolgoznak a bibarcfalvi borvíztöltődében.

A Munkaerő Ügynökség megkereste a többi háromszéki ásványvíz-palackozót is, de a kereslet visszaesésére panaszkodtak, és nem vállalták, hogy alkalmazzák a Bibarcfalváról elbocsátott szakképzett embereket.bibort

A bibarcfalvi borvíztöltő alkalmazottai több hónapja panaszkodnak a fizetéseik elmaradása miatt, és többször sztrájkoltak is. Ördög Lajos, a Kovászna megyei Munkafelügyelőség vezetője a maszol.ro-nak elmondta: a gyárat több cég is működteti, van, amelyik ellen már korábban elindult a felszámolási eljárást.
A munkafelügyelőség felszólította az érintett cégeket, hogy tegyenek eleget kötelezettségeiknek, és fizessék ki alkalmazottaikat. Amennyiben ez mégsem történik meg, az érintettek peres úton juthatnak béreikhez, mondta Ördög Lajos.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X