Biztos lesz munkahelye, ha a légiközlekedésben akar dolgozni a következő 20 évben


-A A+

A Boeing frissített előrejelzése szerint 1,5 millió pilótára és műszaki kiszolgáló személyzetre lesz szüksége a légiközlekedési iparnak a következő húsz évben, azaz 1935.

Az amerikai repülőgépgyártó szerint globális szinten pilótából 617 ezerre, műszaki személyzetből 679 ezerre lesz szükség. Az egy évvel korábbi becslések szerint pilótából 10,5, technikusból 11,3 százalékkal kell több, mint azt tavaly becsülték. Emellett kabinszemélyzetből összesen 814 ezerre lehet igény 2035-ig.

Éves szinten a Boeing tanulmánya szerint globálisan 31 ezer új pilóta, 35 ezer technikus és 40 ezer légiutas-kísérő tudja biztosítani a légi forgalom kiszolgálását.

A világ régiói közül a legnagyobb igény a globális légi forgalom 40 százalékát adó ázsiai-óceániai térségben van, ahol 20 év alatt 248 ezer pilótára, 268 ezer műszaki szakemberre és 298 ezer légiutas-kísérőre lesz igény. Ennek hátterében az elsősorban keskenytörzsű flottát üzemeltető és gyorsan fejlődő diszkont légitársaságok vannak.

Észak-Amerika az új mexikói és kubai piacok miatt lehet jó felvevőpiaca a légiközlekedési szakembereknek, Európában pedig a kontinensen belüli utazás fellendülése segítheti a folyamatot á Boeing elemzői szerint.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X